Rejs i dit sabbatår

Hvis man er lige er blevet færdig med gymnasiet eller lignende, vælger mange at holde et eller flere sabbatår, inden skolebænken og bøgerne kalder igen. Mange drømmer om at se verden, og ønsker derfor at bruge sit sabbatår på at rejse rundt. På den måde bliver man både klogere på verden og på sig selv. Man får øjnene op for en masse ting, og dermed får man en bedre forståelse for, hvordan verden hænger sammen og hvorfor den fungerer, som den gør. Hvis der er noget, der er sundt og godt inden man skal i gang med en uddannelse, er at man bliver kog på sig selv. Jo klogere man er på sig selv desto mere kan man hvilke i sig selv.

 

Mange muligheder

Hvis man er særligt eventyrlysten, kan man tage på backpackerrejse. Her rejser man ud i verden, lige hvor man har lyst til. Det betyder, at man har en enorm frihed og dermed ikke nødvendigvis har et bestemt sted, som rejsen skal gå til. Man udforsker de enkelte steder, og oplever ting som lysten og økonomien tillader.

 

Ønsker man at arbejde i udlandet, leder forskellige organisationer hele tiden efter unge frivillige. Det varierer meget, hvad arbejdet består i og kan omhandle dyr, mad og mennesker.

 

Er man en af de mange, som er fanget af at stå på ski eller snowboard, kan en sæson som guide være det bedste. Her arbejder man i sneklædte omgivelser, hvor man opholder sig en del på pisterne og blandt gæsterne.

 

Kun fantasien sætter grænser

Rejse eller ej – det handler om at mærke godt efter, hvad man selv har lyst til og behov for i sit sabbatår. Der findes utalige muligheder, hvis man beslutter sig for at rejse ud og opleve verden. Det er kun fantasien (og budgettet) der sætter grænser for, hvad man kan opleve.