Oplev byernes by – Paris

Paris er velkendte ikoner, fransk mode og grønne byparker. Byernes by er shopping i særklasse. Man kan hele tiden finde nye trends i de små modebutikker. I Latinerkvarteret finder man sjove og sjældne bøger hos boghandleren. Man kan spadsere en tur i de smalle gader, hvor man kan snuse til den parisiske stemning, mens man smager et fransk crepes, eller nyder frokosten på en af de mange fortovscafeer. I de små turistbutikker bekender man sin kærlighed til byen. Der er altid gang i Paris.

 

Byen skal opleves med alle sanser

Man kan lytte til klassisk musik under åben himmel, hvor man nyder udsigten og flader ud side om side, med de lokale parisere i den grønne park. På kanalrundfarter kan man opleve det klassiske Paris. Her sejler man blandt andet forbi det kendte museum Louvre, hvor det berømte maleri af Mona Lisa hænger. Man fortsætter forbi katedralen, Notre Dame, med sine dramatiske tårne. Man kan med fordel bevæge sig rundt i Paris på en lejet cykel, og sanse charmen.

 

Der er også mulighed for at tage metroen til den romantiske bydel, Montmartre, hvor man kan bestige de mange trappetrin til kirken, Sacré-Coeur, med sine fem kupler, der er bygget af marmor. Foran kirken kan man nyde udsigten over Paris, fra byens højeste punkt. Det er altså ikke tilfældigt, at Paris kaldes for byernes by, og det er svært ikke at blive revet med af den parisiske stemning.

 

6 seværdigheder man ikke må gå glip af

Denne smukke by, byder op til dans med et væld af oplevelser og lange gåture, hvor man kan se mange af de mest kendte attraktioner. Her er seks, som man ikke på misse, når man besøger Paris.

  1. Eiffeltårnet
  2. Triumfbuen
  3. Notre Dame
  4. Sacré-Coeur
  5. Montmartre og Moulin Rouge
  6. Musée du Louvre