New York – den eneste rigtige storby der findes

Shopping giganten New York, ligger cirka 9 timers flyvning fra Danmark. Centrum ligger på den sydlige del af øen, Manhatten. Her er man i midten af det hele, og byen er så koncentreret, at man kan gå rundt til det meste. Man vil opleve, hvor nemt det er at finde rundt, og det vil virke som om, at der bag hvert hjørne ligger en spændende gade, en kendt bygning, en ny oplevelse og en ny historie. Det er den ultimative storbyoplevelse, hvor hele verden er samlet ét sted. New York har alt. Det handler bare om at kaste sig ud i det.

 

Kaos, eller?

Det er nemt at finde rundt i midtbyen, Manhatten. Alle gader har numre. Streets er dem der går øst-vest og avenues går nord-syd. Man lærer hurtigt systemet, og så ved man præcist, hvilken retning man skal gå, hvis man sigter efter en bestemt adresse. Hvis man skal længere væk, end man har lyst til at gå, kan man tage en af de ikoniske gule taxaer – eller bare for at prøve det. Ellers er The Subway den billigste og hurtigste måde at komme rundt på.

 

Oplevelser alle steder

Så mange oplevelser samlet på ét sted. Det er ikke blot enkelte kendte bygninger som Empire State Building, der gør byen storslået. Det er det, at alle tårne – selv dem, der virker små her – vil være kæmpe klodser, hvis de stod i Danmark.

 

Yankee Stadium er en oplevelse værd. Det er New Yorks hjemmebane, og der spilles næsten baseball hver dag. Der er billetter ned til 15 dollars, så alle kan være med – høj som lav. Det er ren familiehygge og en kæmpe oplevelse. Man får fornemmel af at sidde i noget af det allermest amerikanske, hvor der er masser tid til at spise hotdogs, popcorn og bare hygge sig.

 

Nord for Central Park ligger Harlem, som er et sted der tidligere har været kendt for slum, kriminalitet og ghetto. Men i dag er Harlem lige så sikkert, som andre bydele i New York. Der er en helt speciel stemning, som ikke findes andre steder i New York. Der er alle slags mennesker, og man kan finde alt slags mad. Det er intet mindre end fantastisk.