Få en dejlig sommer i Italiens hovedstad

Pizza, pasta, god vin, vespa, hyggelige gader og glade mennesker. Sådan forestiller de fleste sig en sommer i støvlelandet, Italien. Den italienske hovedstad er én stor buffet af fascinerende kultur og skønne madoplevelser. Det er en storfavorit, når der skal planlægges storbyferie, sommerferie eller weekendtur. Det skyldes blandt andet de mange seværdigheder og den særlige stemning, som byen byder på. Det er svært at beskrive Rom – man skal nyde byen med alle sine sanser.

 

Det skal man se

Hvis man besøger byen for første gang, eller måske har brug for ny inspiration, kan det være svært at vide, hvad man skal se. Det første tip er, at hvis man vil undgå kaos og alt for mange turister, så bør man besøge seværdighederne tidligt om morgenen eller senere på dagen. For eksempel kan man besøge Den Spanske Trappe og Trevifontænen næsten for sig selv om morgenen, mens de senere på dagen vil være fyldt med turister. Hvis man vil have en pause fra det vilde storby-ræs, kan man gå en tur langs den smukke flod, Tiberen. Derudover kan man ikke være i Rom, uden at besøge Colosseum, Forum Romanum, Vatikanet og Peterskirken.

 

Det italienske køkken er naturligvis også noget for sig. De fleste kender til de gode, klassiske pizzaer, som ingen laver bedre end italienerne selv. Derfor skal man også forkæle sig selv, hos nogle af de lokale og ikke lade sig lokke i de typiske turistfælder.

 

Nattelivet i Rom

Rom garanterer for fuld nydelse af det søde liv. Her begynder aftenen, når solen går ned. Her viser storbyen en ny side af sig selv, hvor man på hvert gadehjørne kan finde hyggelige barer og lytte til de lokales samtaler. Der findes intet bedre, end at overværge en italiensk samtale, som er fyldt med energi. Roms charme viser sig også ved en gåtur gennem de snoede gader, hvor man vil få helt andre indtryk, end i dagslys.